HØSTRYDDING – TRAKTOREN KOMMER

I høst får vi tilbake traktoren som kommer å henter søppel fra boder, loft, skuffer og skap. Det blir ikke satt ut containere som vi har gjort de siste årene. Selv med instrukser i forkant av hva som ikke kan kastes (spesialavfall som el-artikler, isopor, impregnerte planker, malingsspann, bildekk, glass og keramikk, gipsplater etc etc), blir dette likevel puttet i containerne – og borettslaget får en stor ekstrautgift for levering av spesialavfall.  Når traktoren henter avfallet blir det bedre kontroll på hva som kastes, og spesialavfall blir stående igjen.

Rutinen vi har hatt med traktoren tidligere blir som før. Han kjører fra tun til tun og tar med seg det som settes ut (som lovlig kan kastes). Runden starter ca kl 16:00, men vi vet at han ofte starter tidligere, for å rekke levering før stengetid samme dag. Det kan derfor være lurt å sette fram avfallet minst én dag i forveien.

Vi oppfordrer som tidligere alle naboer til å hjelpe hverandre med å få tingene opp i hengeren til traktoren. Og ikke minst, møbler som kan demonteres blir demontert det før kasting. Da får vi bedre plass, og kan ta med mer pr tur før hengeren må tømmes.

Årets rute er som følger:
Uke 41, mandag 10. oktober – Tun 1 + 2, fra kl 16:00
Uke 41, tirsdag 11. oktober – Tun 3, , fra kl 16:00
Uke 41, onsdag 12. oktober – Tun 4 +5, , fra kl 16:00

Et lite hjertesukk til fra styret

Se vedlagte bilder fra området ved søppelcontainerne. Det skal ikke settes igjen noe søppel rundt, og ved containerne. Søppeltømmerne har ikke ansvar for det som er utenfor containerne -og dette blir ikke hentet eller kastet av søppelbilen. Det er derfor vi 2 ganger i året setter ut ekstra containere på tunene, eller kommer med traktor for å hente denne typen avfall. Det er faktisk dine naboer og med-beboere som forbarmer seg over dette – og rydder opp, ikke søppelbilen. Styret er klar over at det innimellom settes avfall her av andre enn våre beboere også – men vi må sørge for at iverfall vi ikke gjør det, da vil problemet bare bli større, når flere og flere tror at det er greit å sette fra seg avfallet sitt der.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.