MATING AV FULGER

Styret har fått henvendelser om et økende problem rundt mating av fugler i borettslaget. De fleste syns det er veldig hyggelig med småfugler rundt oss, og vi liker å mate dem. Det er vel og bra 🙂

I den forbindelse anmoder vi alle beboere om å benytte seg av fulgematere som henges over bakken: i tre, hekker, husvegger, levegger etc.

Fuglemater Mellomenga Borettslag

Når det kastet f eks brødbiter ut på bakken tiltrekkes også andre dyr av dette, slik som rotter og mus. Vi ser dem sikkert ikke på dagtid, men de kommer om natten, og leter etter matrester de lukter. Vi har også ender fra bekken, som besøker hagene våre, da de er vant til å finne mat der. Ender er også svært hyggelig, men ikke så hyggelig når de gjør fra seg på naboen sin platting.

Styret ønsker derfor at vi viser litt mer hensyn og tenker oss om når vi skal mate småfugler. Bruk en opphengt fuglemater for å unngå besøk av mus og rotter. Unngå å mate ender fra bekken i hagene, da de legger igjen en del avføring der de befinner seg. Husk at det er naboen din som kan få dette, selv om endene spiser i din hage. I tillegg har vi mange barn som leker rundt om – og vi vil helst ikke at de ruller seg i for mye av dette.

Vi håper på forståelse for dette, og at vi blir litt flinkere til å ta hensyn til naboene våre også, selv om vi med de beste intensjoner ønsker å hjelpe både småfugler og endrer med å finne mat.

Mvh Styret

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.