Låsing av elbil-ladekabel til ladeboks

For beboere som har elbil-ladeboks ute, kan det være nyttig å låse ladekabelen til ladeboksen. Her kommer det en oppskrift på hvordan man kan gjøre dette.

  1. Som bruker av Mellomenga Borettslags elbil-ladeanlegg har du en bruker på nettportalen til Charge365. Denne brukeren er for avlesning og rapportering av strømforbruk. I tillegg kan du opprette en bruker på nettportalen til ZapTec, for administrasjon av selve ladeboksen. Bruk samme epost og telefonnr på denne som har Charge365.
    https://portal.zaptec.com/#!/signup/en

  2. Når du har opprettet en ZapTec bruker laster du ned ZapTec app-en til telefonen din.

  3. Men app-en skal det være mulig starte og stoppe lading på lik linje som du bruker RFID-brikken, og du kan låse kabelen til ladeboksen mm. Her kommer det som er viktig. Du må fysisk stå i nærheten av ladeboksen slik at telefonen din med app-en kobler seg til nettet der ladeboksen er ellers får du ikke app-en til å virke.

  4. For å koble deg til din egen ladeboks via app-en må du ha en PIN kode. Den PIN koden kan du få ved å henvende deg til styret. Husk at du må stå i nærheten av ladeboksen med telefonen din for at app-en skal virke.

  5. Merk at når du åpner app-en i nærheten av ladeboksen vil du få opp en liste over alle bokser i nærheten. Fra listen velger du da din boks, hvor du da skal bruke PIN-koden for å logge deg på din lader.


Under vises siden for inntasting av PIN kode i app-en, samt siden hvor du kan låse ladekabelen.

ZapTec PIN kode


ZapTec App user