SORTERING AV SØPPEL

Nå etter noen uker med nye containere må styret ut med en oppfordring til alle beboere. Selv om vi nå faktisk har større kapasitet med de nye containerne opplever vi at spesielt containeren for restavfall blir full – og søppelposer settes på utsiden. Dette tiltrekker seg fugl og rotter som drar restavfallet utover. Det syns sikkert ingen av oss er veldig hyggelig eller spesielt pent å se på. Derfor må vi ikke sette søppel på utsiden av containerne.

Restavfall i Mellomenga Borettslag

Hvorfor blir containeren fult så fort? Styret tror at mange av oss er for dårlig til å sortere matavfallet i grønne poser – og kaste dette i containeren for matavfall i stedet for å kaste alt i restavfallet. Styret oppfordrer derfor alle til å bli flinkere til å sortere avfallet riktig – også glass og metall, som nå også har egen container.

Får vi ikke kontroll på dette må borettslaget bestille ekstra container for restavfall – som vil resultere i en økning i renovasjonsavgift, som igjen betyr økt husleie for alle sammen. Vi har også allerede funnet både stoler og grilltrekk kastet i avfallet. Dette skal ikke kastes i containerne – men kan kastes på traktoren når den kommer to ganger i året, for å hente denne type avfall som ikke kan kastes i containerne.

Hilsen Styret

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.