VI HAR ET SØPPELPROBLEM

Styret har i det siste mottatt en rekke klager fra beboere ang søppelsituasjonen rundt containerne ved innkjøringen til borettslaget. Vi ønsker derfor å sende ut en oppdatering på hva som skjer, og hva det jobbes med.

Restavfall i Mellomenga Borettslag

VI tror at alle har forståelse for at snøsituasjonen har skapt en del utfordringer. Og det toppet seg da søppelbilen ikke kommer nært nok containerne for å få tømt. Da de nye containerne ble gravd ned ble det samtidig laget en lomme på veien der, som skulle benyttes ved tømming. Nå er denne lommen full med snø og søppelbilen får ikke tømt.

Styret har adressert dette til både kommunen som brøyter veien forbi parkeringsplassen, og selskapet som brøyter i borettslaget. De skylder på hverandre – og ingen tar ansvaret for haugen som er plassert på denne parkeringslommen til søppelbilen. Styret har derfor valgt å få snøen kjørt bort på borettslagets regning, for å løse dette problemet.

Dette er bare halve problemet – det er fortsatt utfordringer med tanke på kapasiteten and mengde søppel. Det er Roaf som bestemmer hvor mye volum med søppelcontainerne borettslaget trenger med tanke på dagens situasjon og framover i tid. Det er de sammen med kommunen som setter regler til volum. De styret syns er veldig rart er at vi samlet sett med de nye containerne har mye større kapasitet enn vi hadde med de gamle – med det fordrer bedre sortering, som er et påbud. Dette er ikke et problem for det mindre feltet eller det øvre feltet i borettslaget, bare ved innkjøringen. Noe som også virker rart siden det er mest kapasitet der, selv om man ikke nødvendigvis er veldig mange flere beboere der.

Styret jobber videre med 3 saker vi håper og tror kan løse utfordringen – men dere som beboere med også bidra om vi skal få løst dette.

SØPPEL FRA RABBEN

Styret er kjent med at mange fra Rabben kaster søppel nede hos oss, f eks på vei til bussen. Dette er et problem som borettslaget har hatt siden det var nytt – i følge de som har bodd lenge hos oss. Hvorfor det er slik, og hvorfor vi ikke klarer å stoppe det vet vi ikke. Men det betyr ikke at vi har gitt opp å få stoppet dette.

SØPPEL FRA TUN 3 og 4

Styret tror at problemet er litt mer sammensatt enn bare utfordringen fra Rabben. Vi tror at vi kan ha et tilsvarende problem med søppel fra spesielt tun 3 og 4. De skal henholdsvis kaste søppelet sitt på det midte feltet, siden containerkapasiteten er beregnet slik. Styret har en teori om at det det fra tun 3 og 4 også kastes mye søppel ved innkjøringen på vei til bilen på den store parkeringsplassen eller på vei til bussen, slik som de på Rabben gjør. Vi må derfor oppfordre at beboere på tun 3 og 4 kaster søppel på det mindre feltet, som alltid har ledig kapasitet.

SORTERING AV SØPPEL

Mye at søppelutforingen vi har sett handler også om sortering. Det sorteres alt for lite, og det meste går samlet i restavfallet – og da blir det fult. Vi har observert fulle poser med glass og metall stående på utsiden av restavfallet som var full. Men vi har egen container for glass og metall som aldri har vært i nærheten av full. Om vi ikke klarer å sortere bedre blir det alltid fult i restavfallet. Her må vi alle bli bedre – så får vi bedrer kapasitet også.

Til slutt, og ikke minst. Ikke sett igjen poser på utsiden. Det begynner vi bli lei av å repetere. Men rotter, mus og fugl drar dette utover og det ser ikke ut rundt containeren. Og det er bare skylden til de som setter søppelet på utsiden.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.